Dorn Behandling

 • Vad är Dorn metoden

  DornMetoden (också kallat för Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap av lokalbefolkningen i Alpregionen.

  Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra led.

  DornMetoden har utvecklats för ca 30 år sen genom tysken Dieter Dorn och har blivit en snabb växande behandlingsmetod över hela världen.

  Den används ofta för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem samt hjälper den till att förbättra den allmäna hållningen och hälsan.

  Button label
 • DornMetoden är en metod till självhjälp som anses vara väldigt effektiv och säker. 

  DornMetoden använder mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden; den arbetar utan manipulation eller 'knäckande'.

  Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. 

  Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska.

  En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen. 

  Button label
 • Skonsam korrigering

  DornMetoden som skonsamt korrigeriar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med  osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära.

  Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

  I Dorn metoden letar man efter obalanser i kroppen för att skapa balans och harmoni, om du är sned så belastar du hela kroppen fel och många fler problem kan uppstå.

  Button label

För att få balans i kroppen

Vi har jobbat med Dorn i många år och vet vilken effektiv behandling det är!
Smärta som försvinner direkt eller som kan behandlas bort på ett par behandlingar för att få långvarigt resultat.