KEMISKT VS FYSIKALISKT SOLSKYDD

KEMISKT VS FYSIKALISKT SOLSKYDD

Det är inte så många som vet att det finns olika typer av solskydd och att det är en stor skillnad både för din hälsa och för miljön med vilken du väljer.
Kemiska solfilter använder sig av nanopartiklar och går ner genom hudbarriären och omvandlas till solskydd, de molekylerna blir kvar i kroppen och kan verka hormonstörande och är bevisat miljöförstörande.
Något många tänker när man pratar om fysikaliskt filter är att det inte finns tillräckligt hög SPF men vad många inte vet är hur mycket de olika faktorerna skyddar och vad de släpper igenom av solens strålar.
Select an Image
Nedan ser du hur stort skydd man får i procent av de olika skyddsfaktorerna, skillnaden mellan et solskydd med en SPF på 20 och en på 50 är alltså inte så stor i %.
Man kan också använda ett fysikaliskt solskydd i lager och få en ännu högre solskyddsfaktor, man blir då lite vit eftersom det är en mineral som heter Titandioxid som skyddar mot solen och lägger sig som en skyddande barriär på huden.Men vill man vara extra skyddad i ansiktet mot solens strålar kan man lägga en solskyddsprodukt med ett lägre SPF och även lägga på ett mineralpuder eller foundation och får då ett jättebra skydd.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.